Szkolenie przygotowuje do pełnienia funkcji Audytora Wewnętrznego i zapoznaje z metodyką pracy audytora oraz przeprowadzania audytów wewnętrznych.
Prowadzone jest przez doświadczonego Audytora i Pełnomocnika posiadającego wieloletnią praktykę zarówno we wdrażaniu Systemów HACCP oraz Systemów Zarządzania jak i przeprowadzaniu audytów wewnętrznych i zewnętrznych. Szkolenie przeznaczone jest dla osób, które chcą zdobyć umiejętności audytorskie lub chcą się doskonalić w zakresie audytowania.

Uczestnicy otrzymają certyfikat AUDYTORA WEWNĘTRZNEGO SYSTEMU HACCP.

Szkolenie trwa 1 dzień i obejmuje:

  1. Podstawowe pojęcia dotyczące zarządzania bezpieczeństwem żywności
  2. Pojęcie systemu zapewnienia jakości i bezpieczeństwa żywności
  3. Zagrożenia bezpieczeństwa żywności
  4. Wymagania GHP i GMP i ich omówienie w praktycznej realizacji jako podstaw do wdrożenia zasad systemu HACCP
  5. Wymagania zasad systemu HACCP wg Codex Alimentarius i ich omówienie w praktycznej realizacji
  6. Zasady audytowania systemu HACCP
  7. Podstawowe pojęcia związane z audytowaniem
  8. Rodzaje audytów
  9. Wymagania dotyczące audytora
  10. Zasady postępowania audytora:
  • obowiązki
  • zasady
  • etyka
  • zachowanie
  1. Metody audytowania
  2. Etapy audytowania
  3. Planowanie i przygotowanie audytu
  4. Zarządzanie audytem
  5. Metodyka prowadzenia rozmów audytowych – aktywne słuchanie
  6. Błędy popełniane podczas audytu
  7. Niezgodności
  8. Raportowanie audytów
  9. ĆWICZENIA:
  • Przygotowanie do przeprowadzenia w praktyce audytów wewnętrznych:
  • zasady audytowania
  • organizacja i zarządzanie audytem
  • planowanie i przygotowanie audytu
  • zbieranie i analizowanie dowodów audytowych
  • przeprowadzenie i raportowanie audytów
  • organizacja i zarządzanie audytem

Termin i miejsce szkolenia:

  • do ustalenia

Szkolenie może zostać przeprowadzone terminie dogodnym dla Państwa, w siedzibie Państwa firmy – po indywidualnym ustaleniu kosztów!

Na Państwa życzenie szkolenie może zostać przeprowadzone w godzinach popołudniowych.

Istnieje możliwość przeprowadzenia szkolenia w sobotę.

Cena za szkolenie : 800, 00 zł brutto/os

Jeżeli przedsiębiorstwo zgłosi więcej niż jedną osobę na szkolenie, proponujemy rabat !!!

W cenie zapewniamy:

  • materiały szkoleniowe dla uczestników
  • certyfikat ukończenia szkolenia
  • przerwy kawowe
  • obiad

Cena nie obejmuje zakwaterowania !!

Istnieje możliwość przeprowadzenia szkolenia drogą elektroniczną !

Osoby zainteresowane prosimy o kontakt:

Agnieszka Karpacz

właściciel

agnieszka.karpacz@delta-kielce.pl
tel. kom. 504 253 200

Aby zgłosić się na szkolenie prosimy o wypełnienie formularza Formularz-audytor HACCP