Ustawa o ochronie danych osobowych określiła prawne ramy obrotu danymi osobowymi oraz zasady, jakie należy stosować przy przetwarzaniu danych osobowych.

Doprecyzowano prawa i obowiązki organów, instytucji i osób prowadzących zbiory danych osobowych oraz prawa osób, których dane dotyczą, w taki sposób, aby zagwarantować maksymalną ochronę praw i wolności każdej osobie fizycznej oraz poszanowania jej życia prywatnego.

Przygotowane przez nas szkolenia zapoznają Państwa z budową i funkcjonowaniem systemu ochrony danych osobowych. Dzięki szkoleniu dowiedzą się Państwo czym są dane osobowe, w jaki sposób organizować ich skuteczną ochronę, za co i przed kim odpowiada Inspektor Ochrony Danych Osobowych.

Zapraszamy Państwa do skorzystania ze szkoleń z zakresu ochrony danych osobowych:

Inspektor Ochrony Danych Osobowych. Dokumentacja RODO.

INSPEKTOR OCHRONY DANYCH OSOBOWYCH. DOKUMENTACJA RODO

Szkolenie jest przeznaczone dla osób pełniących  funkcję Inspektora Ochrony Danych Osobowych (IODO) , pragnących doskonalić swoje umiejętności w zakresie ochrony danych. Uczestnicy otrzymają także wzory dokumentacji niezbędne do pracy Inspektora

Celem szkolenia jest zapoznanie uczestników z przepisami RODO. Celem szkolenia jest przygotowanie uczestników do opracowania/dostosowania dokumentacji przedsiębiorstwa, w którym są zatrudnieni do przepisów określonych w nowym Rozporządzeniu o ochronie danych osobowych (RODO). Celem szkolenia jest przygotowanie uczestników szkolenia do wykonywania obowiązków Inspektora Ochrony Danych (IOD).

Szkolenie jest skonstruowane tak, aby w ciągu jednego dnia przekazać Państwu niezbędną wiedzę nt. odpowiedniej ochrony danych osobowych oraz dokumentacji jaka obowiązuje zgodnie z wymaganiami  RODO.

Program szkolenia:

  1. Co to jest RODO? Podstawy prawne ochrony danych osobowych
  2. Podstawowe pojęcia z zakresu ochrony danych osobowych
  3. Zasady dotyczące przetwarzania danych osobowych
  4. Inspektor Ochrony Danych
  • Kiedy wyznaczyć Inspektora Ochrony Danych ?
  • Zawiadomienie o wyznaczeniu IOD do organu nadzoru.
  • Kwalifikacje Inspektora Ochrony Danych
  • Status Inspektora Ochrony Danych.
  • Zadania Inspektora Ochrony Danych
  • Konflikt interesów IOD
  1. Wytyczne dotyczące niezależności Inspektora Ochrony Danych
  2. Obowiązki Administratora Danych
  3. Zgłaszanie naruszeń ochrony danych do organu nadzorczego
  4. Wdrożenie RODO – najważniejsze kroki
  5. Analiza ryzyka według wymagań RODO – Ocena skutków prawnych przetwarzania danych
  6. Przekazywanie danych do Państw trzecich
  7. Praktyczne wskazówki dla IOD
  8. Dokumentacja wg wymagań RODO
  • Polityka Ochrony Danych
  • Wykaz stosowanych zabezpieczeń
  • Klauzula informacyjna
  • Rejestr czynności przetwarzania
  • Upoważnienie do przetwarzania danych osobowych
  • Umowa powierzenia
  • Regulamin Ochrony Danych
  • Polityka Kluczy
  • Polityka Haseł
  • Polityka czystego biurka

 

Praktyczne ćwiczenia, omawianie na przykładach.

 

Uczestnicy szkolenia otrzymają dwa imienne certyfikaty:

  1. Certyfikat ukończenia szkolenia wraz z nadaniem tytułu „Inspektor Ochrony Danych Osobowych”
  2. Certyfikat ukończenia szkolenia„Dokumentacja RODO”

oraz przykładową dokumentację zgodą z wymaganiami RODO.

 

Termin i miejsce szkolenia:

    • 27 sierpnia 2020 r. (czwartek)
    • 25 września 2020 r. (piątek)
    • 16 października 2020 r. (piątek)
  • Miejsce szkolenia – ul. Wyspiańskiego 6 lok.7 Kielce, godz. 9.30

Istnieje możliwość ustalenia indywidualnego terminu i miejsca szkolenia

Możliwość przeprowadzenia szkolenia w sobotę.

 

Cena za szkolenie: 1000,00 zł brutto za jedną osobę

Jeżeli przedsiębiorstwo zgłosi więcej niż jedną osobę na szkolenie, proponujemy rabat !!!

W cenie zapewniamy:

  • materiały szkoleniowe dla uczestników
  • certyfikat ukończenia szkolenia
  • wzory dokumentacji w zakresie ochrony danych osobowych
  • przerwy kawowe
  • obiad

 

Cena nie obejmuje zakwaterowania !!

 

Zainteresowanych prosimy o kontakt:

Agnieszka Karpacz

tel. 41 344 35 26

tel. kom. 504 253 200

e-mail: agnieszka.karpacz@delta-kielce.pl

Aby zgłosić się na szkolenie, prosimy o wypełnienie formularza Formularz-IODO

 

Szkolenie prowadzimy także w wersji elektronicznej w cenie 500 zł brutto – Formularz -IODO_RODO