Szkolenie przygotowuje do pełnienia funkcji Audytora Wewnętrznego i zapoznaje z metodyką pracy audytora oraz przeprowadzania audytów wewnętrznych.
Prowadzone jest przez doświadczonego Audytora i Pełnomocnika posiadającego wieloletnią praktykę zarówno we wdrażaniu Systemów HACCP oraz Systemów Zarządzania jak i przeprowadzaniu audytów wewnętrznych i zewnętrznych. Szkolenie przeznaczone jest dla osób, które chcą zdobyć umiejętności audytorskie lub chcą się doskonalić w zakresie audytowania.
Uczestnicy otrzymają certyfikat AUDYTORA WEWNĘTRZNEGO SYSTEMU HACCP.
Szkolenie trwa 1 dzień i obejmuje:
- Podstawowe pojęcia dotyczące zarządzania bezpieczeństwem żywności
- Pojęcie systemu zapewnienia jakości i bezpieczeństwa żywności
- Zagrożenia bezpieczeństwa żywności
- Wymagania GHP i GMP i ich omówienie w praktycznej realizacji jako podstaw do wdrożenia zasad systemu HACCP
- Wymagania zasad systemu HACCP wg Codex Alimentarius i ich omówienie w praktycznej realizacji
- Zasady audytowania systemu HACCP
- Podstawowe pojęcia związane z audytowaniem
- Rodzaje audytów
- Wymagania dotyczące audytora
- Zasady postępowania audytora:
- obowiązki
- zasady
- etyka
- zachowanie
- Metody audytowania
- Etapy audytowania
- Planowanie i przygotowanie audytu
- Zarządzanie audytem
- Metodyka prowadzenia rozmów audytowych – aktywne słuchanie
- Błędy popełniane podczas audytu
- Niezgodności
- Raportowanie audytów
- ĆWICZENIA:
- Przygotowanie do przeprowadzenia w praktyce audytów wewnętrznych:
- zasady audytowania
- organizacja i zarządzanie audytem
- planowanie i przygotowanie audytu
- zbieranie i analizowanie dowodów audytowych
- przeprowadzenie i raportowanie audytów
- organizacja i zarządzanie audytem
Termin i miejsce szkolenia:
- do ustalenia
Szkolenie może zostać przeprowadzone terminie dogodnym dla Państwa, w siedzibie Państwa firmy – po indywidualnym ustaleniu kosztów!
Na Państwa życzenie szkolenie może zostać przeprowadzone w godzinach popołudniowych.
Istnieje możliwość przeprowadzenia szkolenia w sobotę.
Cena za szkolenie : 800, 00 zł brutto/os
Termin szkolenia ustalany jest indywidualnie z uczestnikiem. Chętnych zapraszamy do kontaktu.
Jeżeli przedsiębiorstwo zgłosi więcej niż jedną osobę na szkolenie, proponujemy rabat !!!
W cenie zapewniamy:
- materiały szkoleniowe dla uczestników
- certyfikat ukończenia szkolenia
- przerwy kawowe
- obiad
Cena nie obejmuje zakwaterowania !!
Istnieje możliwość przeprowadzenia szkolenia drogą elektroniczną !
Osoby zainteresowane prosimy o kontakt:
Agnieszka Karpacz
właściciel
agnieszka.karpacz@delta-kielce.pl
tel. kom. 504 253 200
Aby zgłosić się na szkolenie prosimy o wypełnienie formularza Formularz-audytor HACCP